stránky

23. června 2018

Chilli con carne


Jeden z mých nejoblíbenějších receptů vůbec. Chilli vařím moc ráda, hlavně v těch chladnějších dnech, kdy parádně zahřeje - ideálně i do takového deštivého dne, jako já právě dnes (aspoň u nás). Sama mám dneska v plánu tuto dobrotu k obědu připravit, tak pokud nemáte nápad, čím ostatní nakrmit, inspirujte se:) 

Budete potřebovat: 
olej, cibuli, červenou papriku, 3 stroužky česneku 
lžičku (nebo dvě) chilli, lžíci mleté sladké papriky, lžíci kmínu, půl lžičky majoránky, sůl, pepř 
půl kila mletého hovězího, 300ml hovězího vývaru 
plechovka krájených rajčat, 2 lžičky protlaku, plechovka červených fazolí 
kostka hořké čokolády (minimálně 70%)


Ingrediencí je hodně, ale postup je jednoduchý - tohle jídlo se vaří skoro samo :D 

Cibuli nakrájenou na kostičky osmažíme na oleji, přidáme česnek, pokrájenou papriku a z koření chilli, kmín a papriku. Asi po pěti minutách přidáme maso, pomalu osmažíme a co nejvíc oddělíme do hrudek. 
Následně zalejeme vývarem, přidáme rajčata, majoránku, rajčatový protlak, sůl a pepř. Promícháme a 20 minut necháme pod pokličkou probublávat. Přidáme fazole, vaříme dalších 10 minut a dochutíme solí a pepřem.
Na úplný závěr necháme rozpustit čokoládu a necháme alespoň 10 minut odstát. 

Podáváme s nachos, rýží, nebo i s obyčejným chlebíkem. 

A jaký je váš oblíbený recept? 

15 komentářů:

  1. Chilli con carne jsem měla ve Španělsku a od té doby ne! Ani mě nenapadlo udělat si to doma, takže díky za recept! :)

    OdpovědětVymazat
  2. Dělám podobně. Chili con carne miluji. :)

    OdpovědětVymazat
  3. Toto jedlo som ešte nemala ale určite ho vyskúšam. Ďakujem za recept.

    Suesanqa

    OdpovědětVymazat
  4. Tohle jídlo jsem ještě nezkoušela ale vypadá dobře děkuji za recept :)

    TheBlondieTale

    OdpovědětVymazat
  5. Ještě jsem to nikdy nejedla, ale vypadá to docela chutně. :)

    Somethingbykate

    OdpovědětVymazat
  6. Tohle jídlo už jsem nejedla taak dlouho! Určitě si ho připravím podle tvého receptu, vypadá to skvěle:).
    Windy pink style

    OdpovědětVymazat
  7. Ňaaaaam! Tohle jídlo jsem jedla naposledy u tety a hrozně moc mi chutnalo. Konečně si ho díky tobě můžu ukuchtit i doma <3

    OdpovědětVymazat
  8. Na tohle jídlo se chystám už tak měsíc, už ho vážně musím vyzkoušet :D

    Maris Novotná

    OdpovědětVymazat
  9. To vypadá nádherně. Sama chci tento recept dlouho vyzkoušet, tak ho zkusím podle tebe. Díky za recept :)
    Inspiration by Linda

    OdpovědětVymazat
  10. U nás se teď také počasí pokazilo :) Já přidávám do chilli corn carne ještě kukuřici :) příště už se třeba odhodlám tam dát zkusit tu čokoládu, pořád tomu nějak neveřím :D Já si zítra budu poprvé dělat zdravé vdolky s domácím povidlím, tak se velmi těším a jsem zvědavá!

    WantBeFitM

    OdpovědětVymazat
  11. Musím sa priznať, že toto som ešte nikdy nejedla, ale hneď by som ochutnala, vyzerá to super. :) A ten postup by bol veru niečo pre mňa - nahádzať to do hrnca a nechať variť. :D Ideálne!

    Sabi z blogu Beautiful savage

    OdpovědětVymazat
  12. Super, jednoduchý a určitě výborný recept. :-)

    OdpovědětVymazat
  13. Ještě nikdy jsem nic takového nejedla, ale vypadá to výborně.
    ATUNAI

    OdpovědětVymazat
  14. zaujimave, taketo jedlo som teda este v zivote nejedla. mam skor v oblube azijsku kuchynu, napriklad kari, vietnamsku polievku pho alebo japonsky ramen. toto chilli vyzera dobre, ale ja sa s paradajkami a paprikami prilis nekamaratim, takze ho asi nevyskusam :D

    OdpovědětVymazat
  15. Tý jo, díky za recept. Určitě vyzkouším. Fazole miluji a Chilli con carne jsem měla jednou v restauraci a mňamka :-)
    goodmoda.blog.cz

    OdpovědětVymazat

Díky za každý komentář ♥