stránky

11. května 2018

Za vodopády do Rešova


Jestli se někdy ocitnete v okrese Bruntál, určitě si udělejte procházku k těmto vodopádům - jsou překrásné. Je to chráněná přírodní památka nacházející se na řece Huntavě pár kilometrů od Rýmařova, největší vodopády v Nízkém Jeseníku


K vodopádům se můžete dostat z pěti okolních vesnic, každá trasa má kolem 3km, většinou lesem. My se vydali trasou z Tvrdkova, část jsme prošli loukou, než jsme se dostali do lesa a tam jsme postupovali po turistických značkách až k vodopádům. Stezka byla mírně z kopečka, ale zpátky to žádná hrůza nebyla.

Asi po dvou kilometrech začala být lesní stezka doplněná dřevěnými mostky a lávkami přes řeku, která tekla podél celé cesty. Vytvářela krásné kaskády, a na konci už byly ony nádherné vodopády. 


Na jaře je to krásné, po roztátém sněhu má řeka nejvíce vody a tak je tato vodní krása pěkně mohutná, je ji pořádně slyšet a nejlepší tedy je pouze tak stát, koukat a poslouchat, jak voda padá a padá. 

Stezka vedla ještě dále, k nějakému starému Mlýnu u Fialů, ten mě ale ničím nezaujal, byl zarostlý stromy, takže jsem jej ani nefotila. Cestou zpátky jsme si užívali ticho, cvrlikot ptáčků, šumění listů stromů a proud tekoucí řeky


Byl to moc krásný den, výlet nebyl vůbec náročný, ideální na odpoledne, kdy se nechcete nějak extra namáhat :) 






4 komentáře:

  1. miluju přírodu, už se moc těším až budeme s mimčem chodit na tůry
    V3ronika life

    OdpovědětVymazat
  2. Krása :) Miluju výlety v přírodě ♥ Celkově mám radši spíš přírodní "památky" než nějakej zámek. Je tam klid, ticho, čerstvý vzduch.. :)

    WantBeFitM

    OdpovědětVymazat
  3. Nedávno jsem v Jeseníkách byla taky, je tam krásně! :))
    Sarushef blog

    OdpovědětVymazat

Díky za každý komentář ♥