stránky

15. dubna 2018

Oblíbená dekorativní kosmetika


Jeden článek do rubriky Beauty, prosím! Dneska o mé dekorativní kosmetice, co pravidelně i nepravidelně používám, co mi sedí. Když jsem doma, mám dekorativku uskladněnou tak hala-bala, co vleze do hrníčku, je v hrníčku, zbytek bokem. V Brně, kde jsem už přece jen častěji achjo, mám na líčení stojánek s přihrádkami, takže věci mají své uspořádání.



Dermacol Matt Control Make-up Base 
Moje oblíbená báze pod makeup. Používám  ji prakticky denně, make-up pak lépe a déle drží na svém místě. Vyzkoušela jsem i báze od jiných značek, ale vždycky to mělo nějakou chybičku, a tak už zůstanu pravděpodobně u této. Je sice maličko dražší, ale používám vždy minimální množství, a taky často narazím na nějakou slevovou akci.

Catrice HD Liquid Coverage Foundation
Pro mě novinka, kterou mám teprve pár týdnů, ale hned jsem si tento makeup oblíbila! Předtím jsem měla také od Catrice, ale ten byl na mě už moc hutný - na zimu oukej, ale začíná svítit sluníčko, léto se blíží a já na sobě nechci mít velkou vrstvu. Tenhle makeup s kapátkem je skvělý, konzistence mi vyhovuje, odstín mi taky sedne, i když jsem mohla možná sáhnout i po trošku tmavším - nevadí. Zprvu jsem se bála toho kapátka, protože jsem zvyklá na pumpičku, ale nakonec mi to vůbec nevadí. Většinou dávkuju opravdu po kapičkách, stačí mi jich pár, takže hádám, že makeup mi v kosmetické taštičce nějakou dobu zůstane. Jsem taky hodně spokojená s krytím, to je hodně dobré na to, že jde o makeup z drogerky, a taky s výdrží. Za tu cenu je to opravdu skvělý produkt

Essence Cover Stick
Korektor v tyčince, který používám minimálně. Poslední dobou už mi tuhá konzistence nevyhovuje, hodlám se poohlédnout po nějakém tekutém a tenhle nejspíš poputuje k ségře. 

Catrice Light and Shadow Contouring Blush
Tvářenka spolu s rozjasňovačem. Koupila jsem v nějaké akci s tím, že bude super mít na cestování takové dva v jednom, ale ono to není vůbec špatné na každodenní nošení. Střídám ji ještě s dalšími tvářenkami od jiných značek, které už volají po svém dopotřebování. Tahle má super odstín, pigmentaci, i když výdrž je trošku slabší - nevadí. 

Essence Strobing Palette 
Paletka rozjasňovačů z nějaké letní edice. Když přišla na trh, tak jsem prostě věděla, že ji chci a musím mít :D. V paletce jsou tři rozjasňovače v různých odstínech - stříbrná, růžová a zlatá. Ze začátku jsem nejvíce používala zlatý, teď mám v oblibě růžový. Vyhovuje mi, že paletka je poměrně malá, skladná, a ještě si můžu vybírat barvičku. 


Trend It Up Expert Eye Base 
Krémová až gelová báze pod oční stíny. Dobře se roztírá, stíny pak drží dobře celý den. Za málo peněz hodně muziky. 

Freedom Pro Shade & Brighten
Moje první zkušenost se stíny byla s nějakou paletkou od Essence, a to jsem teda myslela, že nikdy stíny používat nebudu, protože s těmi to opravdu nebylo komfortní. Prášily tak, že více než na víčku jsem měla stíny všude pod okem a jako bonus ani moc nešly odlíčit. Zato tahle paletka, to je jiná. Stíny nejsou vůbec prášivé, mají takovou máslovou konzistenci a moc hezké, třpytivé odstíny. A to já ráda, protože oko navíc i projasní. Součástí paletky je i rozjasňovač, ale ten moc nepoužívám, stejně jako dva matné stíny, protože ty barvy se mi nelíbí :D

Miss Sporty Cat's Eyes Liner 
Nejoblíbenější, nejoblíbenější linky! Fixka, se kterou se fakt dobře maluje a která navíc i vydrží dlouhou dobu, a přitom stojí pár korun. Když porovnám s dražšími, které jsem v minulosti vyzkoušela, tak na plné čáře vítězí.

Řasenka Miss Sporty / Gabriella Salvete / Yves Rocher
Nahromadily se mi tu tři, tak je nějak střídám. Stálicí je u mě žlutá od Miss Sporty. Fialovou od Gabrielly Salvete jsem chtěla vyzkoušet, protože má být je vyživující, obsahuje arganový olej. Řasenku od Yves Rocher jsem dostala v rámci jejich věrnostního programu. Vyhovují mi všechny, zatím nejsem úplně rozhodnutá, kterou mám nejradši.


Tužky na rty Rival de Loop Young
Používám je jako konturky pod rtěnku, čas od času i samostatně - na rtech vydrží v plné parádě průměrně jednu přednášku :D

Rtěnka Trend It Up / Rimmel London 
Tmavší na výjimečné příležitosti, světle růžová téměř na každodenní nošení. Na rtech obě příjemné, i když výdrž by mohla být lepší. Růžová od Rimmel navíc krásně voní i chutná. Tekutá rtěnka má krásnou červenou barvu, ale velké využití u mě nemá - používám ji snad akorát na plesy.

Balzámy na rty 
Různé pomády a balzámky, to se u mě hromadí, jelikož je používám neustále. Často mám pocit vysušených rtů, a tak sahám po výživě. Nejraději mám Cherry Dream od značky Balea a pak taky balzám s bambuckým máslem od Yves Rocher.


To by bylo z mé kosmetické sbírky víceméně všechno. Máte s některým z mnou užívaných produktů zkušenost? A co patří k vaší oblíbené kosmetice? :) 

8 komentářů:

  1. Tvoje super spolubydlící15. dubna 2018 v 18:50

    Bude článek o krémech, micelárkách a tak? ;)) Máš toho tady plnou krabici, jistě by čtenáře zajímalo, jaké taje tam skrýváš :D

    OdpovědětVymazat
  2. Aha :D já mám jen make upů 5 :D a rtěnek asi 26 :D jo nafotit moji sbírku by bylo na dlouho.

    OdpovědětVymazat
  3. Zkušenosti s žádným produktem nemám, ale zaujala mě ta fixa na oči, moje tužka mi už pomalu dochází :) A řasenku už nemám, takže bych určitě ocenila, kdyby jsi pak napsala, která řasenka Ti tedy vyhovuje nejvíce :)

    WantBeFitM

    OdpovědětVymazat
  4. Od Esence používám taky korektor ale trochu jiný, každopádně s ním jsem spokojená a malé problémy na pleti zakryje dobře :) Rtěnku Trend it up mám doma jednu a taky tmavou, ale čekala jsem větší výdrž. Bohužel moc nevydrží, takže jí používám občas, ale jako kryje hezky :) Ale jinak moc pěkné produkty a hodně z nich chci vyzkoušet :)
    Inspiration by Linda

    OdpovědětVymazat
  5. HD makeup od Catrice mám aj ja a som s ním zatiaľ celkom spokojná :) Od Trend It Up som zatiaľ vyskúšala len eyebrow gel, ale zaujal ma od nich aj púder

    FRENCHSTYLE

    OdpovědětVymazat
  6. Ja nemám ani s jedným produktom skúsenosť ale moja sestra mala myslím tú žltú riasenku a nesťažovala si :)
    Ja milujem kozmetiku od Loreal alebo Rimmel.

    Klaudia Duranova

    OdpovědětVymazat
  7. Ani jeden produkt jsem zatím nevyzkoušela :), ale momentálně mezi mé oblibené patří bb cream od bourjois :)

    Shard of Dreams

    OdpovědětVymazat
  8. Super sbírka :D :) já toho mám méně :D

    OdpovědětVymazat

Díky za každý komentář ♥