stránky

31. března 2018

Jarní toulky za kravičkami


Původním plánem na odpoledne byly Nýznerovské vodopády, které patří k mým oblíbeným místům v Jeseníkách. Počasí ale nepřálo, takže jsem se musela spokojit s procházkou po vesnici, kde bydlím. 

Na kopci za barákem máme kravín. Ani nevím proč se mi krávy vcelku líbí, ale chodím tam celkem často. Ať už s pejskem, nebo sama, jen tak přemýšlet o životě. Líbí se mi, že každá kráva vypadá jinak. Jedna je bílá, další hnědá, třetí strakatá, ale žádné dvě nejsou stejné. 



Teď na jaře se mi tam líbí ještě víc než normálně, a to proto, že přibyla spousta malých telátek a další jsou zřejmě na cestě (soudě podle kulatých krav). Telata jsou prostě rozkošný, baví mě sedět kousek od ohrady a pozorovat je, jak se snaží postavit na ty drobné nestabilní nožičky, jak cucají od mamky mlíčko, jak vtipně koukají. Nebo jak vylezou z ohrady ven a pak nevědí, jak se dostat zpátky a opět bojují. 


Velký krávy se někdy nechají pohladit. Alespoň některé z nich. Ty odvážné nebo drzé? Ale jiné zkrátka couvají. Vypadá to, že chtějí aspoň přičuchnout, a pak prostě utečou. Ale když se kráva nebojí, nechá se podrbat, na chviličku, než taky uteče všechny nakonec utečou.

Pro mě je to strašně uklidňující, vypadnout někam za zvířaty a nechat myšlenky volně plynout. Špatné odejdou a někdy přijdou dobré nápady. 


Kam chodíte vyčistit hlavu vy? A co říkáte na krávy? :D 





6 komentářů:

  1. Tvoje super spolubydlící31. března 2018 v 18:08

    Chtěla by sis pořídit v budoucnu vlastní krávy? :O
    Ať máš domácí mlíko víš, můžeš rozjet dobrý byznys, mimo platu radiologické asistentky bys měla peníze i z mléka...hmm, hmm, sounds like a plan? ;) :D

    OdpovědětVymazat
  2. Jéééžiš ty jsou rozkošný! Kdyby jen věděli, jakej je čeká osud. Mlíko je prostě sakra děsivý.

    Dokonalý tabu

    OdpovědětVymazat
  3. Hrozně se nám líbí to přirovnání, že každá kráva je jiná.. Nevím, jestli jsme jedině, kdo v tom vidí víc. :D Ale je fajn si uvědomit, že odlišnost je v životě důležitá. :)
    Jinak moc pěkný článek. :)

    B&M&P

    OdpovědětVymazat
  4. Nádherný a telátka :) A pěkné přirovnání :D

    SmileThess

    OdpovědětVymazat
  5. Ty jsou krásný, taky miluju tyhle obyčejný procházky! :)
    Sarushef blog

    OdpovědětVymazat
  6. Ty telátka jsou roztomilý! :) a krásně vyfocené fotky!

    Shard of Dreams

    OdpovědětVymazat

Díky za každý komentář ♥