stránky

30. června 2018

Kosmetický odpadky I.


Články o spotřebovaných produktech jsou, mám pocit, vcelku oblíbené. Člověk tak může ostatním sdělit svůj názor a celkovou spokojenost s produktem. Tak jsem taky nasbírala nějaké prázdné (ale i plné) výrobky, o kterých bych se mohla zmínit, a třeba vás něco inspiruje, nebo budete mít i stejnou zkušenost :)



Balea tělové mléko 
Tento produkt je jeden z těch plných, bohužel. Měla jsem kokosové, které mi moc vyhovovalo, ale o tom to čistém mléku se to opravdu říct nedá. Špatně se roztírá, velmi dlouho se vstřebává a celkově je pro mě celé takové ulepené, vícekrát nechci. Raději si připlatím za kvalitnější produkty.

TheBodyShop tělové kokosové máslo 
Mám doma už pár let, přivezla jsem si ho z Dánska, ale BodyShop najdete i u nás (aspoň mám ten pocit :D). Konzistence je vcelku hustá, ale máslo se dobře vstřebává a pokožku skvěle vyživuje. Vůně byla úžasná, doporučit rozhodně můžu. 

Balea krém na ruce s makadamovými ořechy
Vůně krásná a službu splnil - vstřebával se vcelku rychle, ruce nezanechával ulepené, i když nějaká velká hydratace se nekonala. Průměr

Yves Rocher krém na ruce s vanilkou
Absolutní jedničkou v péči o ruce se pro mě ale staly tyto maličké krémíky od YR. Jsou jemné, krásně voní, stačí jich maličko, rychle se vstřebávají a ruce opravdu hydratují. Vetšinou nanáším na noc. Navíc je balení maličké, do kabelky ideální

Ryor noční krém s mořskými řasami
Ze začátku jsem byla spokojená, ale asi od půlky produktu mě po každém použití začal příšerně štípat obličej. Naštěstí nijak nezarudnul, ale příjemné to nebylo, takže tento produkt bych znova nekoupila. Konzistence je lehká, parfemace nevýrazná. 

Ryor matující krém s mořskými řasami 
Krém s praktickou pumpičkou, na pleti vykouzlí krásný matný pudrový efekt - ideální pro lidi, kteří mají krásnou pleť a nechtějí používat makeup anebo se třeba nechtějí malovat vůbec. Já nejčastěji používala ve dny, kdy jsem se nemalovala, ale občas i pod makeup. 

Ryor výživný krém s ceramidy pro normální a smíšenou pleť
To už je trošku jiná záležitost. Dá se použít jako denní i noční krém, což jsem většinu času dělala, pokud jsem zrovna na den nenanášela krém matující. Příjemná vůně, na noc skvělý, na den pouze pokud jsem se hned nešla malovat, vstřebává se totiž trošku pomaleji

Balea denní a noční krém Q10, cestovní balení 
Taková nouzovka na cesty, kdy se člověku nechce tahat spoustu velkých kelímků - no, tak určitě tyto nebrat. Hrozný! Nedá se to pořádně rozetřít, jak noční tak i denní krém je strašně hustý. Použila jsem jednou a vyhazuji. Buď zainvestuji do cestovní sady prázdných kalíšků, nebo si pořídím univerzální krém na den i noc. 

Yves Rocher krém pro citlivou pleť
Vzoreček k nákupuu, vystačil asi na týden, takže moc soudit nemůžu. Ale na pleti byl moc příjemný, hezky voní a nebýt ceny, asi bych si koupila plné balení. Zatím jsem spokojená s mnohem levnějšími značkami.


Balea plátýnkové masky
Limitky. Obě měly sloužit k nějakému povzbuzení pleti, aby byla víc fresh a vypadala zdravější. Osobně plátýnkové masky moc nevyhledávám, používám je jen jednou za čas - mokrá vrstva mi na pleti trošku vadí. Obě masky moc hezky voněly, ale tím to asi hasne. Že bych měla po aplikaci nějaký  rozzářený obličej se mi nezdálo, měla jsem ho spíše hrozně ulepený. Výrobci doporučují zbytky masky nechat vstřebat, ale jak to lepí, není mi to úplně nejpříjemnější, takže jsem vždy obličej opláchla vodou. 

Avon Planet Spa maska s minerály z mrtvého moře
Šedá maska, která na pleti vcelku rychle usychá. Je čistící, což jsem při pravidelném používání taky zaznamenala - pleť jsem měla hladkou, na pohled čistší a jasnější. Znovu bych ji ale nejspíš nekoupila, protože se docela špatně smývá. Škoda, že není třeba slupovací :) 

Avon Naturals peeling s čajovníkem a okurkou 
Měla jsem dříve hodně ráda, ale poslední dobou mi přišel až moc jemný, takže jsem vyměnila za maličko drsnější typ. Pro citlivou pleť určitě super, vůně je příjemná. Doporučit můžu.

Nivea jemný odličovač očí a makeupu 
Klasický odličovač obsahující olejovou složku, ale úplně mi nevyhovoval. Měla jsem pocit, že i tak musím oko dřít, aby bylo čisté. Teď používám odličovač s chrpou od Yves Rocher a jsem mnohem spokojenější. Tohle je za mě průměrný výrobek.

MissSporty oční linky 
Ty používám stále dokola, jedny dopíšou, druhé koupím. Už asi dva roky, pracuje se s nimi krásně, linky se dají nakreslit tenké i širší, barva je výrazná a na oku vydrží takových 8 hodin určitě. Za 80 korun píšou tyto fixky dlouho, většinou mám jeden kus na takové 2-3 měsíce, což se mi u jiných značek moc nepoštěstilo, i když byly o dost dražší. Takže pokud chcete hezké linky za menší peníz, můžu doporučit právě MissSporty (nebo Essence).

Gabriella Salvette zmatňujíci podkladová báze
Produkt musím zhodnotit jako dobrý - hezky se roztírá, na pleti okamžitě vyvolá matný efekt a výdrž makeupu taky jistě prodlouží. Co je ovšem úplně na prd, je balení. Pumpička je sice praktická, ale jen do okamžiku, než půlku balení vypotřebujete. Báze je dosti hustá, a tak zkrátka nestéká dolů, zůstává na stěnách nádobky a pumpičkou už ven nic nedostanete - zbytek produktu můžete dolovat tak akorát nějakou špachtličkou ... 


Yves Rocher kondicionér pro objem 
Od kamarádky jsem měla zbytek tohoto kondicionéru i šamponu ze stejné řady, který mi ale ještě zbývá v koupelně. Sada jako komplet asi dobrý, nějaký efekt na pár hodin to udělá, ale nic dlouhodobého bych neočekávala. 

Batiste suché šampony 
Záchrana nejen na cesty. Suchých šamponů jsem vyzkoušela už celou řadu, ale batisťaky mi vyhovují nejvíc. Krásně voní, navíc mám po aplikaci vlasy takové nadýchané a načechrané, což se mi strašně líbí. 

Milva šampon s chininem
Všude reklamy na zázračný chininový šampon, jak pomůže k hustším a zdravějším vlasům. Od doby, kdy jsem co do hustoty skoro o půlku vlasů přišla, občas stále ještě hledám něco, co by mi k nim pomohlo zpět, ale tento marný boj už vzdávám. Milva šampon jsem koupila jako jednu z těch poslednějších věcí, co jsem chtěla vyzkoušet, ale nezabralo to. Šampon je bez silikonů a bez parabenů, skoro vůbec nepění a špatně se tedy do vlasů aplikuje. Navíc mi přijde, že vlasy docela vysušuje. Jediné, co jsem při jeho používání zaznamenala, že mi vlasy rostly o něco rychleji než normálně. 


Naturalis pěna do koupele s ženšenem
Relaxační varianta koupelové pěny, koupila jsem v kauflandu za pár korun a byla jsem spokojená. Pěna byla vcelku bohatá, vůně moc příjemná a pokaždé jsem si ve vaně hezky odpočinula. Z těch levnějších variant můžu doporučit :)

Listerine ústní voda
Nevím, co napsat, prostě ústní voda, kterou používám tak dvakrát týdně. Je silně alkoholová, což někomu může vadit, mně to čas od času nevadí. 

Ryor zjemňující cukrový peeling lemongrass
Z tohoto jsem byla nadšená! Drsný tak akorát na tělo, ale díky obsaženému olejíčku je aplikace více než příjemná. Cukr se pomalu rozpouští a pokožka je pak krásně hebká. A ta vůně? Pokud můžete citrusy, tak budete nadšeni. Navíc se vůně drží - v pokožce, i ve vzduchu. Na relaxační chvilky jako dělané. 

Playboy sprchový gel
Ze všech playboyů je vanilková vůně Play it sexy má nejoblíbenější. Mám ráda jak sprcháče, tak voňavky. 

Dontodent zubní pasta s aktivním uhlím
Kupuju v DM, asi za třicet korun a musím říct, že má jakýsi bělící efekt - ne dlouhodobý, spíše si toho všímám po každém umytí. Chuť je v pohodě, a docela mě baví si čistit zuby černou hmotou :D


A na úplný závěr tady mám koupelové olejové kuličky. Netuším, co to je zač, dostala jsem je od přítele v balíčku s parfémem Nomade, ale p-a-n-e-b-o-ž-e. To tak neskutečně nádherně vonělo, a koupel byla strašně příjemná. Na rozdíl od jiných olejů jsem nebyla přemaštěná, na pokožce zůstal velice jemný olejový film.

Za dnešek všechno, pokud jste došli až na konec článku, můžete mi do komentářů napsat, jestli máte s něčím zkušenost, případně mi můžete doporučit nějaký produkt, který se za poslední dobu stal vašim oblíbeným!

Příště se na vás těším s článkem ze života studenta, nebo opět s nějakým receptem ♥

5 komentářů:

  1. Tyjo, to je produktů. Ten vzoreček od YR jsem taky měla a taky se mi zdál příjemný :) já jsem přesně ten typ, kterému Listerin vadí, jako čas od času jej použiju, to se dá přežít, ale na pravidelné používání si to nedokážu představit :D

    Maris Novotná

    OdpovědětVymazat
  2. Díky tomuhle článku jsi mi připomněla, že si musim koupit suchý šampón batiste :D, který mám hodně ráda:). Jinak si vypotřebovala hoodně produktů! :D

    Shard of Dreams

    OdpovědětVymazat
  3. Jéé, ty kuličky mám hrozně ráda, ty jsou super! :-) Dřív jsme je dost kupovali, pak jsem na ně úplně zapomněla a teď jsi mi je připomněla, to si je musím zase co nejdřív pořídit. :-)

    OdpovědětVymazat
  4. Nejvíce mě zaujaly tady ty olejové kuličky :) Je super, že píšeš upřímný názor na produkty. Musím říct, že spousta věcí co jsem si koupila od Balei mě neseděla :/ Po šampónu jsem měla vlasy snad ještě více mastné a krém na ruce se vůbec nevpíjel :/

    WantBeFitM

    OdpovědětVymazat
  5. To Balea tělové mléko jsem zkoušela a celkem mi vyhovovalo až fakt na to, že je moc mastné.

    TheBlondieTale

    OdpovědětVymazat

Díky za každý komentář ♥